Om oss

Gro Eklöf - Driver Uddebolerverkstad och är kursledare.

Jag upptäckte glädjen med att jobba med lera för 12 år sedan. Mitt första år studerade jag på Vårdinge by folkhögskola där vi fick lära oss alla tekniker inom drejning, glasering och handbygge.
Mitt andra år studerade jag på Capellagården där vi fick lära oss om den konstnärliga processen och utforskandet av de inre och yttre världar som kan skapas i mötet med keramik.

Efter skolåren har Jag varit verksam i olika verkstäder både i Sverige och utomlands. Jag ser fram emot att få dela med mig av min kunskap och kärlek till leran med er.

Vi ses i verkstaden!

Väveriet i Uddebo

I den lilla men högst levande byn Uddebo - en dryg timmes bilfärd från Göteborg, och ca 40 minuter från Borås, ligger Väveriet. En gång i tiden den gamla bruksortens största arbetsgivare som traktens center för möbeltygsväveri - idag en mötesplats för kreativitet, hantverk och landsbygdsutveckling med surdegsbageri, café och napolitansk pizza och ett tjugotal andra aktörer verksamma i huset.

Uddebo Lerverkstad är beläget några trappor upp i Väveriets luftiga och karaktärsfulla lokaler, med utsikt mot fårhage och byns ekologiska odling på fälten utmed ån Assman. Med 150 kvadratmeter fullt utrustad verkstad, 8 drejskivor och generösa bordsytor finns här alla ingredienser för att mötas och lära i skapandets och lerans tecken.

Bild på ingången till väveriet

Byggandet och utvecklingen av Uddebo Lerverkstad har finansierats med hjälp av projektstöd från Leader, där syftet varit att skapa en plats där boende och besökare med ett gemensamt intresse för lera och keramik får möjlighet att mötas och utvecklas. Inom ramen för projektet ska en utrustad keramikverkstad med plats för kursverksamhet och uthyrning av verkstadsplatser skapas.