Öppen verkstad

Välkommen till ULVs öppna verkstad, med möjlighet att hyra verkstadsplats för dig som vill ha tillgång till keramikverkstad och självständigt kunna arbeta med lera. Det ger möjlighet att kunna greja och dreja i din egen rytm, den dag du vill!

I verkstaden blir du del i ett gött gäng och får tillgång till 8 drejskivor, 3-5 olika leror, ett tiotal glasyrer och mycket mer! Verkstaden kan nyttjas alla veckodagar, med undantag för när vi har evenemang, större kursbokningar eller tid för städning. Bokning sker via en internetkalender.

För att vara med i den öppna verkstaden behöver du vara helt självgående med undantag för att packa ugn och blanda glasyrer. Du behöver ha kunskap om lerans egenskaper som t.ex. torktid, skillnad på de olika brännstadierna, avgöra vad som är oskröjat/skröjat samt glaseringen, detta för att säkerställa att det inte blir skador på utrustning eller andras föremål. När du känner dig säker på allt ovanstående, först då kan du ansöka till den öppna verkstaden.
Om du bedömer att du har tillräckliga kunskaper kan du ansöka om medlemsskap. Det gör du genom att skriva din mailadress till oss nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Hyr man in sig i verkstaden sker det under en längre period, det är inte möjligt för enstaka tillfällen. Uppsägningstiden är 2 kalendermånader. Det är heller inte möjligt för flera personer att dela en verkstadsplats.

Priser och alternativ:

  • 5 gånger/dagar per månad - 1250 kr
  • 10 gånger/dagar per månad - 1750 kr

Du har möjlighet att vara i verkstaden fritt antal timmar på vald dag. Du väljer själv hur du fördelar dina verkstadsdagar under månaden, exempelvis om du vill komma flera dagar en vecka och inte alls en annan. All lera köpes på plats. Avtal skrivs på vald hyresform.

I samband med att du blir medlem i verkstaden behöver du gå en obligatorisk glasyr & introduktionskurs till verkstaden på 2h (kostnad 400 kr).

Ansök om medlemskap här